IMG_1370
Проведе се първата среща от семинар на тема “Имат ли архитектите УШИ? ” за звуковият комфорт в сградите и ролята на архитекта.

Отвореният семинар на децибел.бг започна с кратко разяснение за влиянието на различните звуци и тонове над нашето съзнание; кои звуци пречат на нашата продуктивност и кои я увеличават. Дори и най-малкото изменение в честотата на един звук влияе различно на нашите емоции. Проведе се и дискусия с реални примери от нашето ежедневие за проекти, изпълнени с лоша звукоизолация и как това натоварва допълнително нашето ежедневие, когато търсим покой вкъщи.
Децибел.бг се бяха постарали и за доброто настроение и бяха подготвили символични подаръци за архитектите, с цел те да подобрят своят слух и да внимават със проектирането на своите бъдещи сгради. След кратко разяснение се установи, че са много малко сградите, които нямат „звукови дефекти” , т.е. някакви грешки при проектирането, които допринасят за бъдещото неудобство – ние да чуваме нашите съседи и не само. Започна и разяснение за отстраняване на проблемите, в което се включиха и специалистите от екипа на „Децибел”. Те дадоха примери за възможно най-лесно, евтино и ефективно отстраняване на тези проблеми. Семинарът приключи с обещание от екипа на Децибел в следващата среща да се разясняват и частни случаи, които могат да бъдат отправени от хората като запитване през техния сайт www.decibel.bg.

Страницата в фейсбук, където ще публикуваме следващите събития е тук.