Отворена покана към артисти за изложба: “Човешкото право на мирен протест. Красотата на Арктика, но и бързото и разрушаване от нефтодобивните корпорации. Солидарност. Активизъм.”

Форматът е свободен: картини, фотографии, инсталации, скулптури, дизайнерски обекти или други. Приемаме творби до 14ти. По желание на авторите, творбите могат да бъдат обявени за продажба.

Изложбата ще се проведе от 16ти ноември до края на месеца в Зала 1 на Лаборатория за градски дизайн

За въпроси: gabriela.petkova@greenpeace.org

Повече за инициативата:
Greenpeace води световна кампания за спасяване на Арктика. Кампанията цели тази уникална и красива територия да бъде обявена за защитена, без добив на нефт и индустриален риболов.
Идеята на изложбата е да покаже красотата на Арктика – но и нейната уязвимост от апетитите на корпорациите за експлоатиране на ресурсите ӣ.
С тази изложба искаме и да защитим принципите на мирния протест – на възможността мирно да отстояваме нещо, в което вярваме. На свободата да се борим за по-добро бъдеще за нас и планетата ни.
Свобода на словото. Свобода на мисълта. Свобода. Свобода.
Преди месец корабът на Greenpeace – Arctic Sunrise бе превзет от руските власи, след мирен протест на нефтодобивната платформа на „Газпром“. В момента 30 човека – екипажа, активистите, фотограф и видеооператор на свободна практика са в руските затвори в Мурманск.
Изложбата ще бъде и в съпричастност към 30-те смели мъже и жени, които се опълчиха срещу най-мощните корпорации в защита на Арктика и нашия климат.