Конкурс Предизвикай София

“Предизвикай София” е конкурс на Столична община, организиран и координиран със съдействието на Сдружение Трансформатори в края на 2013 година.

Целта на конкурса бе да се намери най-добрата, иновативна и приложима идея, с която Столична община да участва от своя страна в международния конкурс “Mayor’s challenge” на Фондация Блумбърг.

Повече за конкурса тук: http://sofiachallenge.bg и https://www.facebook.com/SofiaChallenge


Жури от експерти, водено от кмета на столицата, както и гласът на публиката, определиха печелившата идея на групата артисти от Destructive Creation: “Пътуваща работилница – система за грижа за обществената собственост”. Мобилни екипи от артисти и доброволци ще се грижат за занемарени места в града (избрани чрез публично гласуване) и така ще стимулират гражданското участие при грижата за публичните пространства.

Конкурсната идея на Destructive бе използвана от експерти на Сдружението, Група Град и Столична община в конкурса на Bloomberg в началото на 2014, където успешно премина първия кръг на надпреварата и заедно с 21 други водещи европейски градове се бори за награда от 5 мнл.евро и четири награди от 1 млн. евро. В момента се подготвя финалното конкурсно предложение на София.
IMG_8899
IMG_8887 IMG_8890 IMG_8893  IMG_8908 IMG_8922 IMG_8925 IMG_8927