Let`s colour project

На 16-ти и 17-ти юни в 68-мо СОУ „Акад. Никола Обрешков” в София се проведе първото за България събитие от глобалния проект Let’s Color Project (http://www.letscolourproject.com/) на концерна AkzoNobel, световен производител № 1 на бои, лакове, латекси и мазилки. Целта на програмата е да внася цвят и настроение в живота на хората, като създава облагородена градска среда в цял свят.
Събитието е част от маркетинговата стратегия на официалния представител и вносител на продуктите на концерна AkzoNobel за България – фирма „Вамко” ООД. Като социално отговорна компания, тя дари цялото количество бои и материали, необходими за реновирането на 2 от фасадите на училището. За креативното им преобразяване бяха изразходвани общо над 340 литра висококачествени и екологично чисти бои и грундове с марката LEVIS. Боите са екологично чисти, не вредят на детското здраве и са подбрани с мисъл за децата, които прекарват най-много време през деня в училището си.
Организаторите на събитието – маркетингова агенция „Ред Лемън Маркетинг”  и сдружение „Трансформатори” повериха проекта за преобразяването на фасадите и реализацията му на набиращите популярност творци — професионалните художници от 140 идеи.
Събитието Let’s Color се превърна в истински празник за хората от „Дружба” 2. За доброто настроение на стотината доброволци, учители и ученици от училището бе осигурена музика от DJ, сандвичи и напитки. Децата се радваха на рисунките по лицата си, на сладкиши и лакомства. Но най-голямото забавление за всички бе участието в боядисването на фасадите и съоръженията в двора на училището.