-28˚C
2010-та започва с незапомнени студове. Въпреки и заради това се заехме с направата на временно убежище от картон, покрит с винил за един бездомен човек, живеещ с един матрак и юрган в центъра на София.

1.8mx1.2m=2.16m²
„Палатката” е направена от 4 слоя велпапе. Покритието от винил изпълнява ролята на хидроизолация. Вратата представлява двуслойна възглавница от полупрозрачен винил, с вътрешна рамка от картон и за пълнеж опаковъчно фолио с въздушни балончета. На гърба на палатката има отвор за проветряване. Фундамент на убежището сa 2 бр. европалети , които пазят пода сух.

Re:Re:Re
Акцията е част от проект за рециклиране на винил. Рекламните агенции изполват милиарди тонове винил годишно, едностранно! Материалът е вреден за околната среда и сдружение “Трансформатори” с демонстрационни акции за преизползването му , обръщат внимание на проблема, който засяга не само околната среда, но и замърсената от рекламни екрани градска среда.
Използваните материали живеят своя втори живот. След изложбите “Housing models” и “Пренареждане” ,които бяха част от Sofia Architecture Week, останаха листа велпапе и 450 кв.м винил.

Участници:
Валери Гюров / Владислав Велков / Делчо Делчев / Мартин Ангелов / Рая Боюкова
Благодарим на Радосвета Кирова за указаната подкрепа.