По покана на фонадация „Credo Bonum“ екипът на сдружение „Трансформатори“ проектира и построи своеобразен балкон към съществуващ френски прозорец в офиса на галерията на ул.Славянска в София.
Заверената ситуация представлява прозорец с метална решетка, който гледа към вътрешен двор с временни постройки от ламарина и саморасло дърво. Под самия прозорец се оформяше недостъпно и невъзможно за почистване място с размери 1,20х2,40 м.
Размерите продиктуват и самото решение, а именно използването на фабрични евро палети, чиито растер съвпада изцяло със заварената ситуация. Металната решетка е домонтирана, за да се осигури достъп и излаз към вътрешния двор. На височина около 2,50 м над ниво терен е монтиран мини балкон, съставен от 3 палети за подова конструкция и още 4 като страничен и челен парапет. Дървената конструкция е озеленена от външен специалист.
Балконът се развива около съществуващо дърво и предоставя възможност за работна среща на открито, почивка или парти с вградения си мини бар плот.