В края на жаркия месец юни екипът на Трансформатори взе участие в инициатива за облагородяване на детски център в квартал Факултета в София. Проектът под надслов  „ул. Нов Живот“ е организиран съвместно с Компот Колектив и е част от програмата на фестивала за изкуства „Западен парк“ на фондация Кредо Бонум и Столична Община.

Творческата работилница се състоя на 20ти и 21ви юни в двора на фонадация “Здраве и социално развитие“. Тя имаше за цел както да създаде нов кът за игра на децата, така и да им вдъхне увереност, че те сами могат да променят заобикалящата ги среда. Художниците и аниматорите на Компот Колектив поеха работата с по-малките деца като изработваха малки анимации и картини върху дървени дискове и декоративни камъчета, а после и изрисуваха новопостроените огради, пейки и катерушки. Именно с тях се зае екипът на Трансформатори и малко по-големите деца. По време на събитието дървени палети, дъски, автомобилни гуми бяха превърнати в обзавеждане за площадката и тя прие облика на защитен детски кът за сценични и творчески изяви, игри и забавления.

На края на двудневната работилница ул.“Нов живот“ децата от квартал Факултета бяха станали част от създаването на първата си детска площадка. С помощта на артистите от Компот Колектив, архитектите от Трансформатори и други млади ентусиасти децата развиха въображението си с това как по-лесен и забавен начин могат да претворят заобикалящата ги среда както естетически така и функционално.