“6 за СОФИЯ” е работилница за студенти с практически занятия и съпътстваща лекционна програма.
Проектът предвижда за 6 едномесечни модула студентите да решат шест проблема на градската
среда. Всеки месец ще има лекция на чуждестранен лектор и дискусия по темата. Студентите ще
имат възможността не само да проучват и проектират, но на края на всеки модул да реализират
своя проект.

Партньори на проекта са : УАСГ- Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия, район “Средец”, район “Красно село” и Столична Община – дирекция “Социални дейности”.

Този сайт ще бъде виртуалната част на работилницата. На него ще се качват актуалните новини, задания и всякакви други материали. Тук може да се следи работният процес и да се дискутира направеното.
Не се колебайте да задавате въпроси и да споделяте мнението си…

  1. your name | 04.02.2014 | 1

    до “Трансформърите”:уважаеми млади лидери в разрушаването на десетилетните стени на каноните, клишетата и no comment-сите в урбанистичното пространство на града ни. Приветствам факта, че сте поели трудната щафета да материализирате част от заявките на последния конкурс Challenge Sofia.По мейл ви изпращам един скромен анализ на докладванията на 17-те спечелили – ако искате, публикувайте го на вашите страници – прегледът само може да ви амбицира – мисълта ми е, че ви смятаме задължени, тъй като отдавна се доказвате, да възприемете от участието на всеки от 17-те най-важното, да го приемете за свое верую и да обедините по някакъв ваш , лабораторен начин младежките визии и да гоните до дупка осъществяването им. Вие сте много широко скроени, не се опитвате, надявам се, да монополизирате пространството на съвременната българска урбанистична мисъл, така че, помнете, всеки един от 17-те заслужава вашето внимание. Като очаквам може би твърде много от вашия колектив, оставам с уважение.